Contaminants and Residues in Food 2025
13/11/2025
- 14/11/2025
Novotel Dusseldorf City West, Nemecko
O podujatí
Kontaminanty a rezíduá v potravinách podliehajú prísnej regulácii v rámci EÚ. Hodnotenie rizík a toxikologická analýza týchto látok predstavujú výzvu pre celý potravinársky sektor – od vývoja produktov až po kontrolu kvality.
Na konferencii sa stretnú zástupcovia regulačných orgánov, výskumných inštitúcií, priemyslu a politickí činitelia, aby diskutovali o:
-
najnovšom vývoji legislatívy,
-
pokrokoch vo vede a analýze potravín,
-
rizikách, ktoré ohrozujú bezpečnosť potravín.
🎟 Zľava 10 % pri skorom prihlásení do 12. septembra 2025 s kódom CONTA10
Hlavné témy konferencie
🔬 Kontaminanty v potravinách
-
PFAS látky – výskyt, obmedzenia a budúce výzvy
-
BPA a príbuzné analógy
-
Brómované spomaľovače horenia (BFR)
🔥 Procesné kontaminanty
-
Riziká spojené s furánom a alkylfuránmi
-
Hydroxymetylfurfural (HMF) a jeho účinky na zdravie
-
Pokročilé produkty glykácie (AGE) – výzvy a nejasnosti
🤖 Umelá inteligencia a big data
-
Digitálne nástroje na predikciu a prevenciu rizík
-
Mapovanie „horúcich miest“ znečistenia potravín
⚠️ Ostatné aktuálne témy
-
Minerálne oleje (MOSH a MOAH) – priemyselný pohľad
-
Perchlorát a chlorát – aktuálny stav
-
Oxid etylénu a 2-chlóretanol – pretrvávajúce výzvy
-
Nanomateriály – toxikológia a prechod k novým prístupom (NAMs)
Pre koho je konferencia určená
👩🔬 Odborníci v oblastiach:
-
Analýza potravín
-
Zabezpečenie a kontrola kvality
-
Bezpečnosť produktov
-
Kontrola surovín
-
Regulačné záležitosti
-
Výskum a vývoj
-
Toxikológia
🏭 Sektory:
-
Potravinársky a krmovinársky priemysel
-
Maloobchod s potravinami
-
Obalový priemysel
-
Štátne kontrolné úrady
-
Laboratóriá a výskumné inštitúcie
-
Profesijné združenia a orgány dohľadu
Čo hovoria účastníci
„Oceňujem, že kontaminanty boli preberané z rôznych uhlov – z pohľadu regulátorov, rizikových analytikov aj prevádzkovateľov potravinárskych podnikov.“
– Floriana Maccarone, Kraft Heinz Italia
„Pre mňa ako zástupcu komerčného laboratória bola konferencia veľmi hodnotná! Kombinácia legislatívnych noviniek, vedeckých poznatkov a výziev trhu bola veľmi informatívna.“
– Alexander Van de Bitt, Eurofins
„Určite by som odporučil túto konferenciu iným. Kvalitní rečníci, výborné miesto a zaujímavé networkingové príležitosti.“
– David Marin, Ibereras Specialties
Webové stránky pre viac info: 17th International Akademie Fresenius Conference: Contaminants and Residues in Food – Akademie Fresenius

