Contaminants and Residues in Food 2025

13/11/2025

 - 14/11/2025

Novotel Dusseldorf City West, Nemecko

O podujatí

Kontaminanty a rezíduá v potravinách podliehajú prísnej regulácii v rámci EÚ. Hodnotenie rizík a toxikologická analýza týchto látok predstavujú výzvu pre celý potravinársky sektor – od vývoja produktov až po kontrolu kvality.

Na konferencii sa stretnú zástupcovia regulačných orgánov, výskumných inštitúcií, priemyslu a politickí činitelia, aby diskutovali o:

  • najnovšom vývoji legislatívy,

  • pokrokoch vo vede a analýze potravín,

  • rizikách, ktoré ohrozujú bezpečnosť potravín.

🎟 Zľava 10 % pri skorom prihlásení do 12. septembra 2025 s kódom CONTA10


Hlavné témy konferencie

🔬 Kontaminanty v potravinách

  • PFAS látky – výskyt, obmedzenia a budúce výzvy

  • BPA a príbuzné analógy

  • Brómované spomaľovače horenia (BFR)

🔥 Procesné kontaminanty

  • Riziká spojené s furánom a alkylfuránmi

  • Hydroxymetylfurfural (HMF) a jeho účinky na zdravie

  • Pokročilé produkty glykácie (AGE) – výzvy a nejasnosti

🤖 Umelá inteligencia a big data

  • Digitálne nástroje na predikciu a prevenciu rizík

  • Mapovanie „horúcich miest“ znečistenia potravín

⚠️ Ostatné aktuálne témy

  • Minerálne oleje (MOSH a MOAH) – priemyselný pohľad

  • Perchlorát a chlorát – aktuálny stav

  • Oxid etylénu a 2-chlóretanol – pretrvávajúce výzvy

  • Nanomateriály – toxikológia a prechod k novým prístupom (NAMs)


Pre koho je konferencia určená

👩‍🔬 Odborníci v oblastiach:

  • Analýza potravín

  • Zabezpečenie a kontrola kvality

  • Bezpečnosť produktov

  • Kontrola surovín

  • Regulačné záležitosti

  • Výskum a vývoj

  • Toxikológia

🏭 Sektory:

  • Potravinársky a krmovinársky priemysel

  • Maloobchod s potravinami

  • Obalový priemysel

  • Štátne kontrolné úrady

  • Laboratóriá a výskumné inštitúcie

  • Profesijné združenia a orgány dohľadu


Čo hovoria účastníci

„Oceňujem, že kontaminanty boli preberané z rôznych uhlov – z pohľadu regulátorov, rizikových analytikov aj prevádzkovateľov potravinárskych podnikov.“
Floriana Maccarone, Kraft Heinz Italia

„Pre mňa ako zástupcu komerčného laboratória bola konferencia veľmi hodnotná! Kombinácia legislatívnych noviniek, vedeckých poznatkov a výziev trhu bola veľmi informatívna.“
Alexander Van de Bitt, Eurofins

„Určite by som odporučil túto konferenciu iným. Kvalitní rečníci, výborné miesto a zaujímavé networkingové príležitosti.“
David Marin, Ibereras Specialties

Webové stránky pre viac info: 17th International Akademie Fresenius Conference: Contaminants and Residues in Food – Akademie Fresenius

Facebook
LinkedIn