Legislatíva EÚ
Základné zásady a požiadavky potravinového práva
OZNAČOVANIE POTRAVÍN
- Nariadenie Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) č. 1169/2011 z 25. októbra 2011 o poskytovaní informácií o potravinách spotrebiteľom, ktorým sa menia a dopĺňajú nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006 a (ES) č. 1925/2006 a ktorým sa zrušuje
- Oznámenie Komisie o otázkach týkajúcich sa uplatňovania nariadenia (EÚ) č. 1169/2011 o poskytovaní informácií o potravinách spotrebiteľom
- Oznámenie Komisie o uplatňovaní zásady kvantitatívneho označenia množstva zložky (QUID)
- Oznámenie Komisie z 13.7.2017 týkajúce sa poskytovania informácií o látkach alebo výrobkoch, ktoré spôsobujú alergie alebo neznášanlivosť, uvedených v prílohe II k nariadeniu (EÚ) č. 1169/2011 o poskytovaní informácií o potravinách spotrebiteľom
Bezgluténové/ So zníženým obsahom gluténu
Krajina pôvodu
- Vykonávacie nariadenie Komisie (EÚ) 2018/775 z 28. mája 2018, ktorým sa stanovujú pravidlá uplatňovania článku 26 ods. 3 nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) č. 1169/2011 o poskytovaní informácií o potravinách spotrebiteľom, pokiaľ ide o pravidlá uvádzania krajiny pôvodu alebo miesta pôvodu základnej zložky potraviny (Text s významom pre EHP )
- Oznámenie Komisie o uplatňovaní ustanovení článku 26 ods. 3 nariadenia (EÚ) č. 1169/2011 - NOVÉ
- Nariadenie Európskeho parlamentu a Rady (ES) č. 1760/2000 zo 17. júla 2000 , ktorým sa zriaďuje systém identifikácie a registrácie hovädzieho dobytka, o označovaní hovädzieho mäsa a výrobkov z hovädzieho mäsa, a ktorým sa zrušuje nariadenie Rady (ES) č. 820/97
- Vykonávacie nariadenie Komisie (EÚ) č. 1337/2013 z 13. decembra 2013 , ktorým sa stanovujú pravidlá pre uplatňovanie nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) č. 1169/2011, pokiaľ ide o uvedenie krajiny pôvodu alebo miesta pôvodu pre čerstvé, chladené a mrazené mäso zo svíň, oviec, kôz a hydiny
- 543/2011/EÚ: Vykonávacie nariadenie Komisie (EÚ) č. 543/2011 zo 7. júna 2011 , ktorým sa ustanovujú podrobné pravidlá uplatňovania nariadenia Rady (ES) č. 1234/2007, pokiaľ ide o sektory ovocia a zeleniny a spracovaného ovocia a zeleniny
VÝŽIVOVÉ A ZDRAVOTNÉ TVRDENIA
Schvaľovanie prídavných látok, aróm a enzýmov
Potravinárske enzýmy
PRÍDAVNÉ LÁTKY
ARÓMY
PRIDÁVANIE VITAMÍNOV A MINERÁLNYCH LÁTOK
EKOLOGICKÁ VÝROBA, OZNAČOVANIE EKOLOGICKÝCH VÝROBKOV
- Nariadenie Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2018/848 z 30. mája 2018 o ekologickej poľnohospodárskej výrobe a označovaní produktov ekologickej poľnohospodárskej výroby a o zrušení nariadenia Rady (ES) č. 834/2007
- Nariadenie Komisie (ES) č. 889/2008 z 5. septembra 2008 , ktorým sa ustanovujú podrobné pravidlá implementácie nariadenia Rady (ES) č. 834/2007 o ekologickej výrobe a označovaní ekologických produktov so zreteľom na ekologickú výrobu, označovanie a kontrolu
- Nariadenie Komisie (ES) č. 1235/2008 z 8. decembra 2008 , ktorým sa ustanovujú podrobné pravidlá vykonávania nariadenia Rady (ES) č. 834/2007, pokiaľ ide o opatrenia týkajúce sa dovozu ekologických produktov z tretích krajín