Stanovisko PKS k situácii na Ukrajine

Potravinárska komora Slovenska dôsledne sleduje aktuálne dianie vrátane sankcií prijatých voči Rusku nielen Európskou úniou, ale celosvetovo. Vyše 91% potravín a surovín dovezených na Slovensko pochádza z krajín Európskej únie, rovnako v slovenskom vývoze dominuje vývoz do krajín EÚ (až 96%), preto v tomto momente neevidujeme výpadky a vplyv na dostupnosť potravín na našom území. Očakávame však, že vojenský konflikt bude mať vplyv na ceny a dostupnosť energií, pohonných hmôt, ako aj surovín do potravinárskej výroby.
Potravinárska komora Slovenska vyjadruje solidaritu ukrajinskému národu, v prípade oslovenia sme pripravení rokovať s Ministerstvom pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR o forme poskytnutia humanitárnej pomoci.

Potravinári odmietajú obmedzenia vývozu

Bratislava, 16.5.2022: Potravinárske spoločnosti vyzývajú poslancov Národnej rady SR, aby nepodporili obmedzenie vývozu poľnohospodárskych komodít a potravín. Opatrenia, ktoré zásadne vplývajú na podnikateľské prostredie a sú

Čítať viac »