16. október: Svetový deň potravín.

Globálna zdravotná kríza COVID-19 je časom na zamyslenie sa nad vecami, ktoré si skutočne vážime a nad našimi najzákladnejšími potrebami. Táto neistá doba spôsobila, že v mnohých z nás znova vzbudila vďaku za veci, ktoré niektorí považujú za samozrejmosť. Jednou z nich je aj jedlo. Jedlo je podstatou života a základom našich kultúr a spoločenstiev. Zachovanie prístupu k bezpečným a výživným potravinám je a naďalej bude podstatnou súčasťou reakcie na pandémiu COVID-19. V takomto okamihu , je dôležitejšie ako kedykoľvek predtým si uvedomiť potrebu podpory našich potravinových hrdinov – poľnohospodárov a pracovníkov v celom potravinovom systéme – ktorí sa starajú o to, aby sa jedlo dostalo z farmy až na vidličku spotrebiteľov aj pri rôznych obmedzeniach, ktoré tak bezprecedentne prináša súčasná kríza COVID-19.

Každý z nás sa pritom môže stať hrdinom. Stačí si osvojiť tieto 4 základné pravidlá:

  1. Zvoľte si kvalitné, lokálne a sezónne potraviny.
  2. Naučte sa, ako si dopestovať potraviny doma.
  3. Rešpektujte jedno a životné prostredie, znížte plytvanie potravinami.
  4. Dodržiavajte hygienu potravín.

Pripojte sa s nami k oslave Svetového dňa potravín!

Viac informácií na: http://www.fao.org/world-food-day/home/en

Facebook
LinkedIn