Informácie
Vyšla publikácia Potravinové právo
V mesiaci jún 2022 vyšla vo vydavateľstve C.H.Beck vysokoškolská právnická učebnica Potravinové právo od kolektívu autorov: JUDr. Jana Venhartová, LL.M. Mgr. Samuel Rybnikár, PhD. prof. JUDr.
Ministerstvo pôdohospodárstva spustilo výzvu pre potravinárov v hodnote 170 miliónov EUR
Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR oznámilo vo štvrtok 16. decembra 2021 spustenie výzvy na projekty pre potravinárov v hodnote 170 miliónov eur. Prostriedky z výzvy
Udržateľný potravinový systém EÚ
Európska komisia otvorila možnosť vyjadriť sa v rámci novej iniciatívy ohľadom udržateľného potravinového systému EÚ (Plán). Cieľom tejto iniciatívy je zabezpečiť udržateľnosť potravinového systému EÚ
Komisia začala konanie o porušení povinnosti proti 12 členským štátom za to, že netransponovali pravidlá EÚ zakazujúce nekalé obchodné praktiky
Komisia začala konanie o porušení povinnosti proti 12 členským štátom za to, že netransponovali pravidlá EÚ zakazujúce nekalé obchodné praktiky v agropotravinárskej oblasti. Smernica o nekalých
Európska komisia spustila informačný systém označovania potravín
Po mnohých rokoch diskusií a príprav Európska komisia konečne spustila takzvaný informačný systém označovania potravín (FLIS). Priamy prístupový odkaz na FLIS nájdete tu. FLIS bol
Chcete staviť na kvalitu potravín? Všímajte si značky kvality
V poslednom období je možné pozorovať návrat spotrebiteľov k tradičným potravinám, zároveň sú spotrebitelia čoraz viac ochotní priplatiť si za potraviny vyššej kvality. Ako sú tieto výrobky